tag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post8125966510172358187..comments2023-08-23T07:15:34.585-07:00Comments on צמחונום: זרעי צ'יה וזרעי פשתן כתחליף ביצה: שאלות ותשובותצמחונוםhttp://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-63432585965303668182017-05-26T13:39:58.106-07:002017-05-26T13:39:58.106-07:00זה המחיר שהיה ב-2014 :-) אעדכן עכשיו את הפוסטזה המחיר שהיה ב-2014 :-) אעדכן עכשיו את הפוסטצמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-30177190859064567412017-05-26T06:28:01.973-07:002017-05-26T06:28:01.973-07:00100 גרם צ'יה ב=14 ש''ח??! זה מטורף - א...100 גרם צ'יה ב=14 ש''ח??! זה מטורף - אני קונה צ'יה ב-20 ש''ח לקילו, במקרים הכי גרועים שמצאתי היא עולה 30 ש''ח לקילו, יש קצת הבדל בין 30 ל-140 ש''ח לקילו - תחליף חנות דחוף :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-19036886972567409132017-03-22T23:41:52.104-07:002017-03-22T23:41:52.104-07:00תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.ליליhttps://www.blogger.com/profile/16797847172033676160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-66748027435580911292016-11-13T00:10:22.528-08:002016-11-13T00:10:22.528-08:00היי, הפוסט שלי מתייחס רק לאספקט השימושי של זרעי צ&...היי, הפוסט שלי מתייחס רק לאספקט השימושי של זרעי צ'יה כחומר קושר, ומתעלם מההיבט התזונתי/בריאותי, כי קטונתי. <br />ממה שקראתי, כדי לנצל את מירב היתרונות הבריאותיים/תזונתיים של צ'יה הכי טוב לצרוך את הזרעים כמו הבן שלך, לא טחונים ולא מבושלים.צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-52495685651358485632016-11-12T23:53:38.796-08:002016-11-12T23:53:38.796-08:00יש לי שאלה:הבן שלי מוסיף את הזרעים ליוגרט כמו שהם....יש לי שאלה:הבן שלי מוסיף את הזרעים ליוגרט כמו שהם. אז זה בעצם לא אפקטיבי ומיותר? כל שימוש בזרעים ללא טחינה לא אפקטיבי?תודהAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05912119546391819695noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-28703156055269657462016-10-30T03:55:46.304-07:002016-10-30T03:55:46.304-07:00תודה רבה סיגל! שימחת אותי מאד :-)
אף פעם לא עבדתי ...תודה רבה סיגל! שימחת אותי מאד :-)<br />אף פעם לא עבדתי עם ויטמיקס, אבל הבנתי שהוא מסוגל לטחון דברים לאבקה - כך שאני מאמין שזה יכול לעבודצמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-81141551288997593342016-10-29T17:11:44.363-07:002016-10-29T17:11:44.363-07:00הי
אתחיל בזה שהמתכונים שלך מדהימים !!! :-) וגם מה ...הי<br />אתחיל בזה שהמתכונים שלך מדהימים !!! :-) וגם מה שאתה כותב מסביב :-)<br />רציתי לשאול אם אפשר לשים את הציה והפשתן ביחד עם המים החמימים ולטחון אותם בויטמיקס לעיסה ...?<br />תודה רבההה סיגלhttps://www.blogger.com/profile/17016789076379164857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-59297527202337226172015-09-29T02:26:34.964-07:002015-09-29T02:26:34.964-07:00ובכן, כן.. חייבים לטחון :-) בזרעי פשתן - אין שאלה ...ובכן, כן.. חייבים לטחון :-) בזרעי פשתן - אין שאלה בכלל. אם לא תטחנ/י, זה פשוט לא ידביק.<br />לגבי הצ'יה - בלי לטחון יוצאת עיסה במרקם של פודינג, שונה לגמרי ממרקם צמיגי חזק שמתקבל אם טוחנים אותה לפני הערבוב בנוזלים. אחת הקוראות דיווחה לי שהצליחה לקשור עם צ'יה גם מבלי לטחון אותה. אני לא ניסיתי, אבל הייתי ממליץ בניסוי הבא להשאיר רק את הצ'יה עם הנוזלים למשך עשר דקות לפחות לפני הערבוב עם העיסה. ושוב אני מדגיש - לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יכול להבטיח שאכן יעבוד.<br />בכל מקרה - זרעי פשתן נמכרים גם בגרסא טחונה, שאפשר פשוט לקנות ולהשתמש בה. לגבי הצ'יה - אם את קונה בחנות תבלינים / שווקים - את יכולה לבקש שיטחנו לך אותה מראש.<br />בהצלחהצמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-22121462536216793952015-09-28T16:37:47.768-07:002015-09-28T16:37:47.768-07:00ההדבקה עם הצ'יה לא עובדת לי אף פעם עם קציצות! ...ההדבקה עם הצ'יה לא עובדת לי אף פעם עם קציצות! אני מודה שאני לא כותשת אותם אבל כן מערבבת עם מים ונהיית עיסה צמיגית. הוספתי אותה עכשיו לתערובת קציצות (טחון מן הצומח) שעוד הוספתי לה פשתן (גם לא טחון) וטחינה גולמית ,השארתי מבקרר כשעה ועדיין הן הן התפרקו לי מיד במגע עם המחבת. האם זה הכל בגלל שלא טחנתי אותם? למרות שבכל זאת הגעתי לעיסה צמיגית...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-36067387674089350442015-07-13T02:02:54.298-07:002015-07-13T02:02:54.298-07:00לא צריכה להיות בעיה לערבבלא צריכה להיות בעיה לערבבצמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-86365974527547530922015-07-13T01:55:29.194-07:002015-07-13T01:55:29.194-07:00האם אפשר לטחון ביחד זרעי צ'יה ופשתן ביחד ולהוס...האם אפשר לטחון ביחד זרעי צ'יה ופשתן ביחד ולהוסיף לתערובת מים חמים? או שזה חשוב לעשות את הצ'יה בנפרד ורק אז להוסיף פשתן?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-41226655646729101022015-06-29T02:33:31.395-07:002015-06-29T02:33:31.395-07:00אהמ.. קטונתי. אני ממש לא תזונאי. רק יכול להעיד על ...אהמ.. קטונתי. אני ממש לא תזונאי. רק יכול להעיד על השימוש בזרעים, ולא על מה הם עושים לך בבטן :-) בכל מקרה חיפשתי קצת בגוגל ולא מצאתי עדות למשהו בעייתי בערבוב במים (לרוב הבעייתיות נובעת מטחינת זרעים או מהרתחתם, למיטב ידיעתי, ולא מהערבוב במים - אבל, כאמור, ממש קטונתי)צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-2158944322320299432015-06-25T10:49:03.783-07:002015-06-25T10:49:03.783-07:00האם עירבוב צ'יה/פשתן עם מים חמים לא "מברי...האם עירבוב צ'יה/פשתן עם מים חמים לא "מבריח" את הערכים הבריאותיים שלהם Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-57936794774041520902015-03-09T02:08:02.424-07:002015-03-09T02:08:02.424-07:00תודה רבה! אשמח לשמוע איך יצא הניסוי :-)תודה רבה! אשמח לשמוע איך יצא הניסוי :-)צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-60447906814867907122015-03-08T08:35:44.066-07:002015-03-08T08:35:44.066-07:00תודה לך על הסבר מעולה, ממצה וברור :) עושה חשק כבר ...תודה לך על הסבר מעולה, ממצה וברור :) עושה חשק כבר לנסות.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06652459585870261172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-71674860021844911672014-07-30T10:23:57.908-07:002014-07-30T10:23:57.908-07:00וסליחה על העיכוב בתגובה. משום מה היא תויגה כספאם, ...וסליחה על העיכוב בתגובה. משום מה היא תויגה כספאם, ורק עכשיו קלטתי..<br />צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-33019383960000771602014-07-30T10:23:16.522-07:002014-07-30T10:23:16.522-07:00אני עושה מתכון דומה לזה - אבל בלי תוספת מים ועם יו...אני עושה מתכון דומה לזה - אבל בלי תוספת מים ועם יותר גזר מגורר (1.5-2 כוסות). זה יוצא מעט דחוס, אבל דחוס-עסיסי, לא עוגת חנק. צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-14432585698434132322014-07-14T12:43:24.608-07:002014-07-14T12:43:24.608-07:00היי דודו, אודה לעזרתך בטבעון עוגת גזר. המתכון המקו...היי דודו, אודה לעזרתך בטבעון עוגת גזר. המתכון המקורי - 1.5 כוסות קמח תופח, 1 כוס סוכר, קורט מלח, 3/4 כוס שמן, 2 כפיות תמצית וניל, 2 כפיות קינמון, 3 ביצים, 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, 1 כוס גזר מגורר דק. המתכון המטובען שהכנתי - במקום 3 ביצים 2 כפות פשתן טחון + 2 כפות צ'יה טחון מעורבב ב-8 כפות מים חמים, כמות השמן הורדה מ-3/4 ל-1/2 כוס + 1/2 כוס מים כי חסר נוזלים לבצק. העוגה יוצאת טעימה רק שהמרקם לא אוורירי. יש עצות לשיפור?איציק גורnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-14790344583504665962014-03-18T04:51:36.359-07:002014-03-18T04:51:36.359-07:00תודה על ההבהרה! תודה על ההבהרה! לhttps://www.blogger.com/profile/15542683707487628372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-72183543553813891562014-03-13T11:47:15.313-07:002014-03-13T11:47:15.313-07:00תיקנתי עכשיו את הפוסט כדי לחדד את הנקודה.
תודה!תיקנתי עכשיו את הפוסט כדי לחדד את הנקודה.<br />תודה!צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-2743613034343855882014-03-13T11:42:25.586-07:002014-03-13T11:42:25.586-07:00היי,
את הצ'יה אני טוחן ומערבב בקערה עם מים חמי...היי,<br />את הצ'יה אני טוחן ומערבב בקערה עם מים חמים עד שהיא נהיית צמיגה - כל זה נעשה בנפרד מהתערובת שהיא אמורה לקשור.<br />את הפשתן אני מכניס ישר לעיסה של הקציצות/עוגה וכו'.<br />צמחונוםhttps://www.blogger.com/profile/01119096922801706500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094831271979105600.post-6738180880764770702014-03-13T05:02:27.405-07:002014-03-13T05:02:27.405-07:00מגניב! יש לי שאלה: אתה ממש מכין את תחליף הביצה, כל...מגניב! יש לי שאלה: אתה ממש מכין את תחליף הביצה, כלומר מערבב את הזרעים הטחונים עם מים, ואז מוסיף לתערובת? או שמספיק להוסיף את הזרעים הטחונים לתערובת הירקות (או מה שזה לא יהיה) וזה מקבל לבד את הלחות משם?לhttps://www.blogger.com/profile/15542683707487628372noreply@blogger.com