יום שלישי, 18 בפברואר 2014

פשטידת קישואים טבעונית

אחד הדברים שקשה להיפטר מהם
במעבר מסתם בשלן
לבשלן מכובד
זו האבקה בטעם מרק עוף.


כשאתה מתחיל לבשל
אתה עושה מה שעשו בבית שלך,
ושם, אבקתמרקעוף היתה תבלין.

ה-תבלין.

ועמוק בלב אני לא מבין למה כולם שונאים אבקתמרקעוף.
אז נכון, זה לא הכי בריא
אבל גם רוטב סויה זה לא ברוקולי חלוט.

ובכל זאת
שטיפת המוח עבדה.
אסור אסור אסור אבקתמרקעוף.

אבל במקום האבקה נפער חור.
איך מתבלים כשרוצים טעם כזה
שהוא לא בדיוק טעם של תבלין?

ואז, אי שם באמצע שנות העשרים שלי
גיליתי שיש דבר כזה גרגירי כוסברה
והטעם שלהם לא הצליח להיחקק לי בזכרון.

ולכן מאז,
בכל פעם שאני צריך לתבל
והלב קורא: אבקתמרקעוף!
היד נשלחת לגרגירי הכוסברה*.

* לא במקרה של מרקים. שם שמים מלא סלרי במקום


כל אחד צריך מתכון לפשטידה פושטית. 5 דקות עבודה ומינימום מאמץ. זה מתכון קלאסי של פשטידת קישואים שעבר טיבעון באמצעים האהובים עליי – זרעי צ'יה ופשתן (ובלינק הזה אני מסביר למה זה פתרון מעולה).
טיפ חשוב!
לא להתעסק עם הפשטידה בתום האפייה עד שהיא מצטננת לטמפרטורת החדר.

רכיבים (ל-12 תבניות מאפינס אישיות או תבנית אחת עגולה בקוטר 26 אינץ'):
2 קישואים גדולים
1 בצל גדול
חצי כוס שיבולת שועל (אפשר בתצורת קוואקר)
חצי כוס קמח מלא (גם לבן או כוסמין יעבדו טוב)
רבע כוס שמן זית
חופן עלי כוסברה / פטרוזיליה / מנגולד (או כל עשב אחר שבא לכם, או בלי בכלל)
2 כפות גרגירי כוסברה טחונים (או כמון או כורכום או מה שבא לכם)
2 כפות זרעי צ'יה
2 כפות זרעי פשתן
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור ל-180 מעלות
2.      מגררים בפומפיה (או במעבד מזון) את הקישואים והבצל ומעבירים לקערה
3.      קוצצים דק את העשבים ושמים בקערה
4.      מוסיפים לקערה את הקמח, הקוואקר, התבלינים (צ'יה ופשתן אינם תבלינים!) ושמן הזית ומערבבים.
5.      טוחנים את זרעי הפשתן ושמים בקערה
6.      טוחנים את זרעי הצ'יה ומעבירים לקערה נפרדת. מוסיפים רבע כוס מים חמים לזרעים הטחונים ומערבבים היטב עד שהעיסה נהיית צמיגית. מוסיפים לקערה של תערובת הפשטידה ומערבבים היטב.
7.      מעבירים את התערובת לתבנית / תבניות המאפינס ואופים כשעה.
8.      מצננים היטב. לא לגעת בזה קודם לכן, אחרת זה יהיה אסון. רק אח"כ מחלצים מהתבנית.





19 תגובות:

  1. דודו כפרה עליך!
    הגיע הרגע ואני הולכת להכין מתכון שלך! (ובכלל לבשל! שזו התרגשות גדולה)
    יש לי תבנית מאפינס ויש לי נראה לי קישואים....
    שתי שאלות -
    האם מתאים להכנה בתבנית מאפינס?
    אם כן רוצים עם ביצים אז כמה? אפשר ביצה וזרעי צ'יה? ובאיזה מינון? (יש ביצים ויש צ'יה. אין פשתן...)
    רוב תודות,
    שלך,
    כרובית (אוליק)

    השבמחק
    תשובות
    1. כפרה עליך בעצמך!
      א. ודאי שמתאים במאפינס (כפי שתעיד התמונה שלעיל). אני אפילו מעדיף
      ב. אין צורך גם ביצים וגם זרעים. תבחרי אחד מהשניים. השאלה העיקרית היא אם יש לך דרך לטחון את זרעי הצ'יה. אם לא - לכי על ביצים. 2-3 ביצים יספיקו למתכון, תלוי בגודל
      אם יש לך איך לטחון את הזרעים (מטחבנת תבלינים או מכתש ועלי) - אז שימי פשוט 4 כפות של צ'יה (במקום 2+2 פשתן וצ'יה)
      בהצלחה, אהובית!

      מחק
  2. תודה רבה על המתכון.
    הוספתי 2 שיני שום וכפית שמרי בירה לשדרוג.
    קצת התפרקו לאסון (ברור שלא היה לי סבלנות עד שיתקררו..) אבל יצא מדהים! הגרגירי כוסברה- גאוני.

    השבמחק
  3. היי דודו,
    האם לזרעי הכוסברה יש טעם של כוסברה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי. לזרעי כוסברה טעם שונה ולחלוטין לא קשור לטעם של העשב

      מחק
  4. היי דודו,
    איך טוחנים זרעי צ'יה?
    את הזרעי פשתן קניתי כבר טחונים גס. האם זה מספיק או שצריך לטחון אותם לאבקה ממש?
    ודבר נוסף, יש לי שיבולת שועל שלמה, לא קוואקר (שזה אינסטנט), זה סבבה?

    המון תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      את הזרעים ניתן לטחון במטחנת תבלינים או במכתש ועלי.
      רצוי לטחון לאבקה, אבל מאמין שטחונים גס גם יעבוד.
      לגבי שיבולת שועל - אני השתמשתי בשלמה (ובטעות היסטורית, שאותה אתקן עכשיו, כתבתי קוואקר - שניהם יעבדו)

      מחק
  5. אפשר להשתמש בטחינה גולמית אם אין בבית זרעי פשתן או צ'יה, ובכל זאת רוצים טבעוני? ואם כן, אז כמה טחינה כדאי לשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי. אני לא חסיד של טחינה במאפים, כי יש לה טעם דומיננטי מדי והיא מכבידה. אם אין חלופה, הייתי מנסה עם 2 כפות טחינה גולמית, ואולי מוסיף עוד שיבולת שועל (רצוי טחונה), כדי שתספח את הנוזלים, במקום הפשתן והצ'יה.

      מחק
  6. היי דודו ,
    אני מכינה ברגע זה, ונראה לי שלא אשים זרעי כוסברה כי טעמם כה דומיננטי.
    אני מתחברת גם לטבעונות למרות שחדש לי ,כמרוקאית אשים כורכום שאני יותר מתחברת.
    אעדכן אותך איך יצא.
    תודה רבה

    השבמחק
  7. הכנתי היום. יצא ממש טעים. פעם ראשונה שאני מכינה מאפה טבעוני שכזה. תודה רבה.

    השבמחק
  8. הי
    אני לא יודעת איך ערבבתם את העיסה של הצ'יה , אבל זה לא מתערבב, ממש גושים בעיסה
    אולי בפעם הבאה עדיף לשים את הצ'יה היבשה בעיסה, ולהכניס לשם את המים, ואז זה לא יהיה גושים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי לא שמת מספיק נוזלים בתערובת צ'יה. זה אמור לצאת משחה צמיגה, שאין בעיה לערבב עם יתר הרכיבים

      מחק
  9. הי
    עשיתי את זה עכשיו עם כרובית, גזר וקישואים. יצא מהמם. אני חושבת שמבחינתי אפשר להוריד קצת מכמות השמן, יצא לי קצת שומני לטעמי. זה אפשרי?

    השבמחק
  10. שאלה שלא ממש קשורה:
    בנוגע לצ'יה: יש לי גרנולה שעשיתי, והבן שלי רוצה שאעשה ממנה חטיפים. האם אפשר לאחד את התפזורת של הגרנולה בעזרת מעט צ'יה וחימום קצר?

    השבמחק