יום שלישי, 17 ביוני 2014

פשטידת מנגולד טבעונית



אי אז בתקופה
שחיפשתי אהבה,
הדבר שתמיד הפתיע אותי
בפגישות העיוורות 
היה שההם 
תמיד אמרו
שאני נראה להם מאד
יציב.

מאוזן כזה,
עם ראש על הכתפיים
או רגליים על הקרקע.

יציב.

וביני לבין עצמי
תמיד תפסתי את עצמי
כבלגן-אחד-גדול-שרק-מתאמן-על-נשימה-סדורה.
אבל כנראה ש
עם כל ההיסטריה
בכל זאת הרגליים היו
לא רחוק מהאדמה.


מפה לשם היה לי השבוע יומולדת.
ודווקא בזה 
תמיד הייתי בטוח
שאני מה-זה בסדר.
לוקח דברים בפרופורציות!

אז השנה זה לא קרה.

ואם זה לא מספיק,
זה הזכיר לי
שגם ביומולדת לפני שנתיים
לא ממש היו לי
פרופורציות.

שנאמר:
לומד עם השנים
איך להתמודד עם דברים.
מזדקן בכבוד!


מזל שיש אורי
שתמיד מזכיר לי
מה שאני תמיד
מזכיר לו.
שתשעים אחוז מהלחץ שלנו
זה לחץ על עצם זה
שכל כך נלחצנו.
באסה שעיקרה הוא
"למה אני מתבאס כל כך?!".

וצריך בסך הכל לזכור ש
ככה אנחנו מגיבים לפעמים
והעולם לא באמת קורס
כשאנחנו קצת קורסים.

ומותר להיות קצת עצוב,
ואפשר לעשן קצת יותר מהרגיל
ואפילו לאכול פחמימות ריקות
בשעות מאוחרות.
כי בסופו של דבר
לכל היסטריה קלה
יש מוצאי היסטריה קלה.

מזל טוב לי :-)


גם סביב הפשטידה הזו הצלחתי להסתבך עם עצמי. זה התחיל מזה שנשארו לי עודפים של מנגולד מהבורקס שעשיתי לשבועות. ולאור הפופולריות של הפוסט על פשטידת הקישואים ולאור זה שאמרתי לעצמי "הפעם נעשה משהו פשוט עם רכיבים פשוטים", החלטתי להכין פשטידה. ואז היא לא יצאה מי-יודע-מה, ושקלתי כבר לרוץ לשוק על הבוקר ולקנות עוד מנגולד כדי לעשות עוד טסט עם תיקונים ולהעלות את הפוסט בזמן, או אפילו באיחור. בסוף זה לא קרה.
וחלף לו השבוע וקניתי עוד חבילה, ועשיתי עוד טסט, ועדיין לא לגמרי הייתי בטוח שזה זה. ואיכשהו המתכון שהיה אמור להיות פשוט רק הסתבך. אז החלטתי להסיר מעצמי אחריות ושאלתי ארבעה נסיינים שונים, והם אהבו את הפשטידה. ואמרתי לעצמי: "דויד, שחרר. כולה פשטידה". אולי היא לא מושלמת, אבל היא טעימה. וממש פשוטה להכנה. וזו כולה פשטידה. מקסימום-מקסימום, תמיד אפשר לשפר אותה עוד ולעדכן את הפוסט. שחררתי.

רכיבים:
1 חבילת מנגולד (כ-8 כעלים)  - לחלופין חבילת תרד ובצל אחד בינוני
2/3 כוס קמח מלא/לבן
2/3 קוואקר
2 כפות טחינה גולמית
רבע כוס שמן זית
גרגירי כוסברה טחונים (אפשר גם להמיר בכל תבלין שבא לכם או לוותר על תוספת של תבלינים)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.      טוחנים במג'ימיקס את העלים והגבעולים (אם אין מג'ימיקס קוצצים הכי דק שאפשר).
3.      מערבבים את כל החומרים בקערה.
4.      מערבבים עוד קצת (שישתחרר קצת הגלוטן).
5.      מעבירים לתבנית ואופים. אני אפיתי ב-12 תבניות מאפינס אישיות למשך 45 דקות. אם אופים כפשטידה אחת, צריך לבדוק אחרי 45 דקות מה מצבה – הלמעלה אמור להיות בצבע חום-ירקרק ויציב יחסית למגע. אם היא עדיין ירוקה, אפשר לתת לה עוד 10 דקות-רבע שעה.
6.      מצננים לטמפרטורת החדר, ואז הפשטידה/הפשטידיות מוכנה/ות לאכילה.

11 תגובות:

  1. מתכון מעולה!
    בגלל שלא היה מנגולד אצל הירקן, הכנתי עם בצל ותרד במקום (ומעט שום), היה ממש פשוט להכנה, ויצא פשוט מעולה.
    גם אין לי מג'ימיקס אז קצצנו ידנית שזה לא גרע מהטעם.
    חיסלנו את זה בהנאה.
    תודה!

    השבמחק
  2. אפשר להחליף את הטחינה בפשתן טחון+מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. אני מאמין ש-3 כפות יעשו את העבודה

      מחק
  3. שאלה.
    ניתן להחליף את הקמח לפסח בקמח מצה?
    וברגיל להחליפו לקמח עשים כתומות/חומוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. עדיף אחד מהקמחים ללא גלוטן על פני קמח מצה, לרבות קמחי קטניות.
      בכל מקרה הייתי מוסיף אבקת אפייה כשרה לפסח ומצפה לתוצאה דחוסה יותר

      מחק
  4. שלום לך.
    באיזה קווקר עבה /דק?
    ואם משתמשים בדק (כי העבה נגמר לי) זה יהיה אותו טעם?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני השתמשתי בגס, אבל מאמין שגם דק יהיה בסדר. עם זאת, למיטב ידיעתי קוואקר אינו כשר לפסח

      מחק
  5. הי יצא לי טעים אבל די כבד...אפשר להכין עם יותר מנגולד על אותן כמויות קמח? או להחליף חלק מהקמח במשהו אחר? תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להמיר את הטחינה בממרח שקדים או הטחינה מגרעיני דלעת. הטחינה גורמת לכבדות.. כמו כן, אם השתמשת בקמח מלא, אפשר להמיר חצי ממנו או את כולו בקמח לבן

      מחק