יום ראשון, 6 באפריל 2014

סלט כרובית נאה



לרגל שום דבר מיוחד - הגיע הזמן לבחון את עצמכם - עד כמה אתם הרפתקנים עם ירקות?!

כך תחשבו את הניקוד:
א = 1 נקודה, ב = 2, ג = 3, ד = 4, ה = 5 נקודות


1. האם את/ה מקלפ/ת מלפפון לפני שאת/ה אוכל/ת אותו?
א. ברור
ב. רק אם הוא קצת קוועץ' או הולך לסלט
ג. לא. מה, נתקעתי באייטיז?!


2. האם את/ה מקלפ/ת גזר לפני שאת/ה אוכל/ת אותו?
א. איכס, ברור
ב. רק אם אני מגיש אותו לאורחים
ג. מה פתאום?! שם כל הויטמינים


3. מה עמדתך לגבי עשבים?
א. איכס, לא
ב. פטרוזיליה במלוחים, נענע בתה. זהו
ג. הכל הולך חוץ מכוסברה/שמיר
ד. פנקו אותי בצלחת סבזי! (כלומר, אתם עפים על עשבים)


4. האם אכלת סלק לא מבושל?
א. איכס. לא נוגע/ת בסלק
ב. רק בחגי תשרי
ג. כן, למה?


5. האם אכלת כרובית לא מבושלת (ואני לא מתכוון לחמוצים)?
א. השתגעת? זה עושה גזים
ב. התנסיתי כשהייתי צעיר
ג. כן, למה?







6. כמה סוגי מתוקים עם ירקות אכלת?
א. איכס, לא
ב. רק עוגת גזר
ג. עוגת גזר ואיזה משהו עם דלעת
ד. גזר, דלעת, סלק ועוד היד נטויה
ה. הכל כולל הכל ואני מכינ/ה ריבת חצילים בבית


7. האם את/ה מחשיב/ה תפוחי אדמה כמנת ירק?
א. למה, איזו אופציה אחרת יש?
ב. לא, אבל בטטה כן
ג. פחחח


8. איזה ירק אפוי יכול להחליף תפוח אדמה אפוי כתוספת, מבחינתך?
א. אורז זה ירק, לא?
ב. בטטה
ג. קולורבי
ד. שורש סלרי


9. מה עמדתך לגבי העלים של הכרובית?
א. מה הכוונה?
ב. אכלתי פעם אצל אייל שני. נחמד
ג. בדרך כלל מקפיצ/ה בשמן זית או מכינ/ה מהם פשטידה


10. מה עמדתך לגבי קייל?
א. שו הדא?
ב. שמעתי עליו, אך טרם ניסיתי
ג. טעמתי, אך לא בקטע
ד. נומנומנום


שאלת בונוס למיטיבי לכת:
11. לבן/ת זוגך יש ריח של בצל מהפה:
א. איכס איכס איכס
ב. האהבה מנצחת
ג. ריח השום מהידיים שלו/ה מנצח




תוצאות:
15-10 נקודות
אבוי.. חזור/חזרי אחריי: קטשופ וחומוס אחלה אינם ירקות. בכל אופן, זה נחמד מצידך שנשארת עד לסוף השאלון


21-16 נקודות
נו.. עם יד על הלב, אין אף ירק ששנאת בגיל שש, שאת/ה אוכל/ת היום, נכון? הגיע הזמן לנפץ את התקרה של עשרת הירקות שנכנסים אליך הביתה


29-22 נקודות
הו.. סחתיין עליך. יש לך במטבח שלושה סוגי בצל, שני סוגי עגבניות וירק עונתי אחד. גם אם את/ה לא סגור/ה על מי מהירקות שלך בעונה כרגע


30+ נקודות
אהמ.. את/ה דיווה של שווקי איכרים או קיסר/ית של משלוחים אורגניים או בעל/ת דוכן ירקות. לחלופין, את/ה סתם איש/ה נחמד/ה שאוהב/ת ירקות. גם טוב :-)



אז כבר אכלתם כרובית נאה?
אם לא – עכשיו הזמן להתחיל.
ואם כן – סלט כזה עוד לא אכלתם.
במחשבה שניה - יש כאן מלא לימון, אז הכרובית לא לגמרי נאה. היא יותר כבושה קלות. עכשיו יותר טוב?

רכיבים:
1 כרובית בינונית
2 תפוחי עץ ירוקים (סמית)
פטרוזיליה (לחלופין: נענע)
חופן חמוציות
2 לימונים
רבע כוס שעועית מאש (לחלופין: חצי כוס שעועית לבנה קפואה. ואפשר גם לוותר בכלל על הקטניות בסלט)
סומאק
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1.      מבשלים את שעועית המאש במים רותחים (בלי מלח!) כעשרים דקות עד שהיא רכה. אם בחרתם בשעועית לבנה קפואה – משרים אותה בקערה עם מים רותחים לכחמש דקות.
2.      מפרקים את הכרובית לפרחים, ובידיים מפוררים כל פרח למיני פרחים זעירים. כן, בידיים! לא מג'ימיקס או מכשיר אחר. הגודל שלהם צריך להיות קטן מספיק שתוכלו לנגוס אותו (זו כרובית נאה וקשה, כזכור). שוטפים היטב ומסננים היטב. מעבירים לקערה
3.      קוצצים חופן של עלי פטרוזיליה/נענע ומעבירים לקערה
4.      סוחטים 2 לימונים ואת המיץ מעבירים לקערה
5.      קוצצים את שני התפוחים ושמים בקערה. בכוונה ביקשתי לסחוט קודם את הלימונים ואז לחתוך את התפוחים – כך התפוחים לא ישחירו. מערבבים היטב
6.      מוסיפים את החמוציות ומתבלים בסומאק ומלח פלפל
7.      מחכים כשעה לספיגת הטעמים ואז אוכלים




4 תגובות:

  1. שאלון מעולה! יצאתי במדרג השלישי, וזה מדויק- יש לי בבית שני סוגי עגבניות ו-3 סוגי בצלים. לגבי הירק העונתי.. כרגע אין שום ירק נוסף בבית, היום עושים קניות :)
    לגבי המתכון- כרובית טעימה זה טעים, מניסיון של לנשנש לפני ההכנה, אבל לא יצא לי להכין סלט. רק נשמע לי קצת מוזר עם תפוחי עץ, אבל מסתבר שיש לי לאן לשאוף בהרפתקנות של ירקות ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלישי במדרג זה מעולה!
      ולגבי תפוחי העץ בסלט - שווה לנסות. זה מאזן את הכרובית במרקם ובטעם.
      אשמח לשמוע איך יצא :-)

      מחק
  2. שתי שאלות לגבי שעועית המש: 1) האם להשרות לפני הבישול ואם כן לכמה זמן?
    2) האם זמן בישול השעועית המצוין במתכון הוא אחרי רתיחת המים או כולל?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא חייבים להשרות שעועית מש לפני הבישול. אני לא עושה זאת.
      הבישול נעשה במים רותחים מתחילתו, כלומר קודם דואגים למים רותחים, אחכ מוסיפים מש

      מחק