יום שלישי, 4 במרץ 2014

עוגת גבינה ודלעת


לא חייבים לסיים ארוחה במתוק.


פעם לא הייתי כזה.
היה משגע אותי,
אם נשאר לי טעם מתוק בפה אחרי ארוחה.

אז אם היה קינוח,
ולא תמיד היה קינוח,
אבל אם היה,
הייתי גונב אחריו איזה ביס קטן בחזרה מהארוחה.
נניח,
חתיכת חלה טבולה ברוטב.


























עבר לי.

הרגלים רעים נרכשים בקלות.
או בהתעקשות של שנים,
אבל נרכשים.

עכשיו בא לי מתוק בסוף הארוחה.
ובכלל.


ירקות בקינוח.

זה פטנט!

נותנים לך תחושה שלפחות הכנסת משהו עם ערך לגוף.
כאילו המנה העיקרית
שולחת מרגלים לאיזור הקינוח.

איך אפשר להרגיש רע עם עצמך,
כשאכלת [משהו עם] גזר לקינוח
או סלק
או דלעת?

המתכון של העוגה המנצחת הזו מבוסס על עוגת הגבינה האפויה של סוזי מילר ז"ל בשינויים קלים, שעליו הוספתי את שכבת הדלעת ובסיס הפירורים.
העוגה מכילה דלעת (!) וגבינה לבנה 5% (בסה"כ!) אבל גם (ספוילר! דאונר!) 4 ביצים ו-2 חפיסות חמאה. אז תאכלו חתיכה קטנה יותר. זה גם מתכון לא טבעוני בעליל, אבל אני מבטיח שרוב המתכונים בבלוג לא יהיו כאלה.

רכיבים לתבנית פיירקס מלבנית גדולה (40X27):
לבסיס:
250 גרם פתי בר
75 גרם חמאה
לשכבת הגבינה:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3 ביצים מופרדות
500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
2 כפות קמח לבן
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
לשכבת הדלעת:
500 גרם דלעת
1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כף פלפל אנגלי טחון (לא לוותר עליו בשום אופן)
1 כף קינמון
25 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור ל-160 מעלות
2.      חותכים את הדלעת לקוביות ומבשלים במים רותחים עד שהיא רכה.
3.      מרסקים את הפתי בר לפירורים.
4.      ממסים 75 גרם חמאה בסיר קטן.
5.      שופכים את הביסקוויטים המרוסקים לסיר הקטן ומערבבים היטב עד שהחמאה מצפה את כל הפירורים.
6.      מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותם
7.      מקציפים את חבילת החמאה הרכה עם חצי כוס סוכר לבן ו-3 חלמונים (הצהוב של הביצה) עד לקבלת תערובת אוורירית. אם גם אתם לא הספקתם להוציא את החמאה מספיק זמן מראש כדי שתתרכך – תנו לה 30 שניות במיקרו.
8.      מוסיפים לקערה גבינה, קמח, גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים היטב (אפשר פשוט להמשיך להקציף, אבל מכוסה היטב! זה משפריץ).
9.      מעבירים את הבלילה לקערה נפרדת. שוטפים את קערת המיקסר ומייבשים ממש טוב. שימו לב – לרוב אני נגד ניג'וסים קטנוניים, אבל הקערה חייבת להיות ממש יבשה, אחרת ההקצפה של החלבונים בסכנה. הם דרמה-קווינס שלא סובלים רטיבות.
10.  מקציפים את החלבונים (הלבן של הביצה) עם חצי כוס סוכר לבן.
11.  מעבירים את החלבונים המוקצפים לקערה עם בלילת הגבינה ומקפלים אותם לתוכה. אל תיבהלו אם יש טיפה גבשושים בתערובת – זו החמאה, והיא תימס באפייה.
12.  משטחים את בלילת הגבינה על שכבת הפירורים ואופים 30 דקות.
13.  בזמן שמחצית העוגה נאפית – מסננים את הדלעת היטב, מועכים אותה לפירה בתוך הסיר ומערבבים בתוכה 25 גרם חמאה.
14.  שמים בפירה את התבלינים, הקורנפלור והסוכר ומערבבים היטב.
15.  טורפים ביצה ומערבבים במהירות לתוך הפירה.
16.  מביאים את הפירה לרתיחה ומערבבים נמרצות במשך 2 דקות נוספות.
17.  בתוך 30 דקות האפייה, מוציאים בזהירות את התבנית ומשטחים עליה את שכבת הדלעת.
18.  אופים לעוד 30 דקות נוספות.
19.  בגמר האפייה נותנים לעוגה להצטנן בתנור ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

2 תגובות: