יום שלישי, 6 במאי 2014

מעורב טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטות בתנור



אנחנו מספרים לעצמנו כל הזמן
כמה שאנחנו מיוחדים
ושונים
וממש לא מה שחושבים שאנחנו.

אבל לפעמים,
במקרים מסוימים,
אנחנו יכולים להיות
הקריקטורה 
ה כ י   מ ו ג ז מ ת
של הסטריאוטיפ שלנו.

כך נראים נתחי סויה אחרי השריה וסחיטת נוזלים




























אז כן,
אני קצת אוהב אירוויזיונים,
ויש לי חולשה מסוימת
לזמרות דיוות,
לפחות מהניינטיז.
וכן, כשאני נרגש או נסער,
ותכלס גם כשלא קרה משהו ממש מיוחד,
הקול שלי עולה לטונים גבוהים.

ויש לי תנועות ידיים מוגזמות.

ולפעמים,
כמו באותו יום העצמאות של 2008,
אני מסוגל להיכנס למלחמת עולם שלישית
עם החבר-הכי-טוב-שגם-הוא-הומו,
אחרי שהזמנו ארבעים איש לעל-האש במרפסת,
רק בגלל ששנינו
לא מוכנים להיות
זה שינפנף מעל המנגל.


אימרו נא, גברים סטרייטים,
איזה קסם מהלכת עליכם
המטלה הנוראה הזו,
שלא הוד לה
ולא הדר?

בזמן שכולם
יושבים בצל,
מקשקשים ולועסים,
אתם
בשרוול עשן אינסופי
בחמסין של חודש מאי
מנפנפים את חייכם.

יותר כיף באירוויזיון.

בסוף צילמתי גרסא נטולת גמבה :-)



בשנים שחלפו מאז מלחמת העולם ההיא, רוב החברים נטשו את הבשר. ועדיין ביום העצמאות אנחנו עושים על האש. החבר-הסטרייט מנפנף את הפרגיות שלו, ואנחנו אוכלים את הצמחוני שלנו. הפעם הכנתי מעורב טבעוני, שמשתמש בנתחי סויה יבשים (המכונים גם "בונזו"). ההשראה למתכון הגיעה מכאן.

! אזהרת אתגר בסופר: בנתחי סויה נתקלתי רק בשווקים ובחנויות טבע. שימו לב שאתם משיגים את אלה שנראים כמו נתחי חזה עוף (בשנה מאלה שנראים כמו בשר טחון או אלה שנראים כמו שניצלים). ולא, זה ממש לא יקר - אני שילמתי 28 שקל לקילו, ולסיר מכובד מספיקים 250 גרם (כלומר 7 שקלים!).

רכיבים (4-6 מנות):

250 גרם נתחי סויה "בונזו" (זה יעבוד גם עם טופו, אבל יצריך מרינדה. פרטים בסוף)
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בטטה גדולה
1 פלפל אדום גדול
1 קישוא גדול
2 בצלים בינוניים
כמון
כורכום
פפריקה
חוואייג' (לא חובה)
מלח ופלפל
שמן זית

אופן ההכנה
1.   מחממים תנור ל-200 מעלות
2.   שופכים לסיר בינוני 1.7 ליטר מים רותחים (יעני קומקום מלא), מערבבים בו כף כמון, כפית סוכר ומלח. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
3.   מערבבים לתוך הסיר היטב את נתחי הסויה. מכסים ומניחים ל-20 דקות. לא להיבהל אם יש ריח משונה, גם כשמרתיחים כרובית, זה לא הריח הכי מוצלח – ובסוף זה טעים.
4.   מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה, חותכים לקוביות קטנות (1 ס"מ בערך), ומערבבים בקערה עם שמן זית, מלח וכל התבלינים (כן!), למעט החוואייג'.
5.   משטחים את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, ואופים 40 דקות.
6.   מחממים שמן בסיר רחב, קוצצים את הפלפלים האדומים ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
7.   קוצצים בצלים.
8.   מוציאים את הפלפל מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים טיפה שמן לסיר, ומטגנים את הבצל להזהבה.
9.   מסננים את נתחי הסויה, וסוחטים אותם היטב (פשוט לוקחים חופן וסוחטים עם היד). ייצא קצת קצף. אל תיבהלו. וכן, הריח עדיין קצת מוזר. זה בסדר. האמינו לי.
10. קוצצים דק דק את הקישוא ומוסיפים לסיר (דק כמו בסלט קצוץ דק). מטגנים כ-2 דקות.
11. מוסיפים מכל התבלינים לסיר (כן! שוב!), הפעם גם עם חוואייג'. מוסיפים רבע כוס מים, מערבבים היטב.
12. מוסיפים לסיר את נתחי הסויה הסחוטים, בוזקים עליהם 2 כפות שמן ומערבבים היטב.
13. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כעשרים דקות. מדי פעם מערבבים, ואם התבשיל נראה יבש מדי, אפשר להוסיף קצת מים או בזיקה של מעט שמן.
14. מוסיפים את הפלפלים ואת תפוחי האדמה הצלויים לסיר ומערבבים.

מעדיפים טופו?
אפשר להחליף את נתחי הסויה בטופו. במקרה כזה מכינים מרינדה המורכבת מרבע כוס סילאן, רבע כוס סויה, רבע כוס שמן זית ו-3 שיני שום קצוצות. חותכים חבילת טופו לקוביות ומשרים אותן לפחות לשעה, אפשר גם לילה.


וזו התמונה שהיתה במקור בפוסט, ושודרגה לתמונה שראיתם קודם :-)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה