העדות היחידה
לילדה הראשונה
שהייתי מאוהב בה
אי פעם בחיי
היא תמונה אחת מפלילה.
איכשהו
אף אחד בכלל לא זוכר
שהיתה קיימת
סיוון הג'ינג'ית
מהמושב השכן
אבל אותה תמונה
מאששת את הזכרון
ממסיבת סוף השנה של
הגן,
כשהתעקשתי שאני ואמא
שלי
נשב לידה והאמא שלה.
ובתמונה
אני
בחיוך מאוזן לאוזן
מישיר מבט
למצלמה של אבא.
לידי, סיוון הנכספת
הג'ינג'ית העלומה
מסתכלת
לצד השני של החדר.
ומאחוריי, אמא שלי
מבואסת,
כי הושבתי אותה
ליד אשה שהיא לא מכירה.
במרוצת שנות ההתבגרות שלי
היו עוד כמה התאהבויות
שחלפו בקול ענות חלושה,
שלא לומר מטופשה.
כמו ההיא שאהבתי
בכיתה ה'
עד שקיצצה את שיערה
לתספורת פטריה.
או ההיא שאהבתי
בכיתה ו'
עם שיערה הבלונדיני
ועיניה הכחולות החולמניות
עד שניגשה לדבר איתי
והקול שלה נשמע לי
ברווזי.
(נו, כולנו היינו ילדים
טפשים פעם!)
והרבה אחר כך
בגיל 17
היה הבחור ההוא
שנפלתי בקסמיו.
וחשבתי שהגבה המחוברת שלו
זה הדבר הכי חמוד בעולם.
אבל איכשהו
אף פעם לא זכרתי
איך קוראים לו.
אז הייתי מחייך אליו
כמו אל השמש
וממש מקווה שלא אידרש
לקרוא בשמו.
(נו, כולנו היינו נערים
טפשים פעם!)
כנראה שלקח לי
הרבה זמן להשכיל
כי לאורי שלי הגעתי
רק בגיל שלושים.
ולא שלא רציתי וחיפשתי
אבל הדרך לנסיך
תמיד רצופה בצפרדעים.
כולל ההוא
שנורא התלהב ממני
באינטרנט
ואז פתאום נעלם
אחרי ששמע בטלפון
את קולי
(הברווזי?).
כשהקלישאות נכונות
כמו
"כשזה זה, אז יודעים
שזה זה".
(טוב, ספציפית כאן זה
דווקא שימח).
כי באמת עם אורי
די מהר לתוך הדייט הראשון
ידעתי ש
יש מצב ש
חמסה חמסה
נראה לי ש
טפו טפו טפו
אולי הפעם
אינשאללה
דווקא ייצא משהו.
יש מצב שזה זה.
ובאמת זה היה זה.
ומה זה משנה
אם כבר היו בעברי
שני בחורים
שעליהם אמרתי
"איתו אני
אתחתן"!
כי בסוף התברר
שהם היו רק חצי זה.
ובעיקר
הם לא שמו עליי כזה.
והיתה לי חברה
שאמרה לי תמיד:
אין דבר, דודו,
אם הלכה הרכבת,
תבוא אחת אחרת עם מזגן.
והיא צדקה.
כי בסוף הגיעה
כזאת רכבת!
עם מזגן! מושבים מרופדים!
ווייפיי חינם! ובופה
חופשי!
אין מה לעשות,
כשזה זה, זה זה.
חמסה!
אין אורז בתמונה, אבל תגישו את זה על אורז! לבן! |
היום אני ואורי הנסיך
עוזבים את דירתנו המשותפת הראשונה לטובת דירה גדולה יותר (עורפית! עם מרפסת!).
ובין קרצוף לשיוף, בין אריזה לקריזה (כן, לא ממש חרוז), משמח מאד לגלות איך אנחנו
עובדים כצוות, מנסים לאזן אחד את השני. איך בזמן שאני עומד לתלוש שערות, הוא פתאום
משתלט על העניינים, ולהיפך.
את המתכון הזה לכופתאות
הדלעת בקארי, לא אני המצאתי. הוא מופיע בספר המופתי של קלודיה רודן (המלכה!)
"ספר הבישול היהודיֿ - מזרח ומערב", ואני מביא אותו כאן בשינויים קלים
שלי.
עכשיו מגיע הקטע שבו אני
אמור להגיד איך המתכון קשור לפוסט, אבל השעה 2 בלילה, וכל היום קרצפתי חרסינות
וארזתי דברים, אז בואו נסתפק בזה שזה ממש טעים, טוב? אם מתעקשים אז אפשר להגיד
שהמנה הזו היא מטאפורה לי ולאורי. תופס?
רכיבים:
לכופתאות:
1 ק"ג דלעת (כמות שתספיק ל-2 כוסות פירה דלעת)
1 כוס קמח חומוס
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 פלפל ירוק חריף
ג'ינג'ר טרי (חתיכה בגודל כ-5 ס"מ)
3 שיני שום גדולות
מלח ופלפל
לקארי:
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
4 עגבניות טריות בשלות
1/2 כוס שבבי קוקוס מיובש
1 בצל גדול
1/2 פלפל ירוק חריף
1 כף גדושה זרעי כוסברה טחונים
1 כף גדושה כמון
1 כף גדושה כורכום
4 כפות שמן שומשום (לא חובה)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מכינים את הכופתאות:
- חותכים את הדלעת לקוביות (ללא קליפה כמובן) ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות לריכוך. מסננים ומצננים
- מועכים את הדלעת לפירה, וסוחטים אותו היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. מניחים בקערה
- מגררים בפומפיה את הג'ינג'ר הטרי ומוסיפים לקערה
- קוצצים את הכוסברה והפלפל החריף ומוסיפים לקערה
- כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה
- מוסיפים קמח חומוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב היטב.
- יוצרים בידיים קציצות ומניחים עם מגש מכוסה בנייר אפייה.
- אני דוחף את המגש לפריזר בשלב זה – אבל לא הכרחי
מכינים
את הקארי:
- קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב להזהבה
- בינתיים חוצים את העגבניות לחצי ומגררים את התוכן שלהן בפומפיה לקערה
- קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר
- כשהבצל זהוב מוסיפים את התבלינים והקוקוס, וממשיכים לטגן כדקה
- מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים היטב
- מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים מכסים ומבשלים כעשר דקות
- מוסיפים לקארי את הכופתאות מהפריזר, מביאים לרתיחה ומבשלים על נמוכה 15 דקות.
- מגישים עם אורז לבן
דודו שלום,
השבמחקראיתי אתמול את המתכון והיה לי ברור אני עוברת בסופר להשלים מצרכים ומכינה אותו בהקדם.
היום זה קרה. כבר בשלב של טיגון התבלינים והבצל כל תושבי הבית (כולל ילדה בת 6) באו לבדוק מה מקור הריח הטוב.
נהננו מאוד מהמתכון והכל חוסל!
תודה רבה
תהילה
ישש! שימחת אותי מאד, תהילה! תודה :-)
השבמחקמנה מושלמת. הכנתי עם דלורית ובלי קוקוס טחון (כי לא היה בסופר) ויצא מדהים. תודה!
השבמחקאיזה כיף לשמוע!! תודה :-)
מחקווואו יצא נפלא! תמשיך לפנק במתכונים מיוחדים כאלה...
השבמחקתודה! שימחת אותי מאד :-)
מחקמתכון נפלא,
השבמחקארחתי אתמול בערב והגשתי ארוחה טבעונית, הכנתי כמות כפולה ומיותר לציין שכולם ממש אהבו את הטעמים, מנה מיוחדת באמת :-)
הכופתאות יוצאות ממש ממש רכות ונימוחות, צריך להיות מוכנים לזה כי איכשהוא בראש שלי הן היו אמורות לצאת יציבות וקצת קשות, בנוסף, בפעם הבאה שאכין את הקארי אני חושבת שאצלה את הדלעת בתנור, גם הטעם שלה יתעצם וזה גם יחסוך התעסקות עם סחיטה של המון נוזלים שהדלעת שותה בזמן הבישול.
תודה!
איזה כיף לשמוע! ותודה שחזרת לדווח :-)
מחקלגבי הצלייה - הכנתי בעצמי שוב את המנה ביום שישי וחשבתי אותו דבר. בהחלט יעבוד ויחסוך נוזלים
כבר פעם שניה שעושה זאת וזה פשוט מעדן! תודה רבה!
השבמחקורד, תודה רבה על התגובה המאד משמחת! איזה כיף 😊
מחקקודם כל, מתכון מעולה! טעים ומיוחד בטעם.
השבמחקבמקרה נפלה לידי דלעת ענקית ותהיתי אם יש טעם לנסות ולהכין המון כופתאות וקארי ולהקפיא. יש לך ניסיון עם הקפאה? אני מתכוונת כשהכופתאות כבר מבושלות בקארי.
ושוב תודה רבה על מתכון מעולה!
איזה כיף לשמוע! תודה :-)
מחקאישית, אני הייתי מקפיא בנפרד את הקארי והכופתאות, גם אם כבר בישלת אותן - ליתר בטחון. אבל גם לא נראה לי שיקרה אסון אם תקפיאי ביחד.
נראה מעולה אבל איפה תבלין הקארי בכל הסיפור?
השבמחקלמונח קארי יש כמה משמעויות שונות. בהקשר הנוכחי הכוונה היא למשמעות הרחבה יותר של המונח שמתייחסת פשוט לתבשיל מזרח אסייתי שמבוסס על תערובת תבלינים. אותו מונח גם משמש לתערובת התבלינים הספציפית והצהובה שאליה את.ה מתייחס.ת (וגם למשחות שונות בתכלית מהמטבח התאילנדי), אבל היא לא קשורה למתכון הזה ☺
מחקתודה : ) אני בדיוק על המתכון בשלב מעיכת הדלעת, רק שגיליתי שחסר לי גינג'ר טרי :
השבמחקהי, אפשר להוסיף גם בטטה ?
השבמחקלא ניסיתי, אבל נראה לי שזה יעבוד יופי. אשמח לשמוע איך יצא :-)
מחקיש אופציה להכין כופתאות בלי קמח מכל סוג שהוא? גם לא קמח חומוס..
השבמחקלא.. את חייבת משהו שיספוג נוזלים וידביק את כל העסק
מחקאז זה בעצם מן תחליף ביצה?
מחקזה משהו אחר לגמרי. הכופתאות הן כמו קניידלעך או גונדי - קמח החומוס מהווה את הגוף שלהן, והוא חשוב בדיוק כמו הדלעת.
מחקאין לי קמח חומוס... תחליף?
השבמחקאם יש לך עדשים כתומות ומטחנת תבלינים, אפשר לטחון את העדשים לקמח, ולשים אותו במקום קמח החומוס
מחקהיי
השבמחקאני לא רואה במתכון מחית קארי או תבלין
אם כך איפה הקארי?
מדביק לך פה תשובה שכבר נתתי למישהי ששאלה פה מעל:למונח קארי יש כמה משמעויות שונות. בהקשר הנוכחי הכוונה היא למשמעות הרחבה יותר של המונח שמתייחסת פשוט לתבשיל מזרח אסייתי שמבוסס על תערובת תבלינים. אותו מונח גם משמש לתערובת התבלינים הספציפית והצהובה שאליה את.ה מתייחס.ת (וגם למשחות שונות בתכלית מהמטבח התאילנדי), אבל היא לא קשורה למתכון הזה
מחקמתכון מ ה מ ם ! מכיר את זה שאתה מכין משהו והוא טעים בהתחלה אבל יום אחכ אתה לא מבין איך הוא בכלל נעם לך.. אז זה היום השלישי שאני מחממת ואוכלת וקולות העונג הבלתי נשלטים שיוצאים מגרוני... ווווואווו. נפלא. עוד בבקשה ..
השבמחקווהוו!!!! איזו תגובה משמחת! תודה אביטל (או שמא דותן?) :-)
מחקאביטל :) שימחת אותי שמחה להשיב באותו המטבע
מחקהיי דודו, נשמע אחלה מתכון ואני מתכננת להכין אותו היום.. רק לוודא - שבבי הקוקוס - האם מדובר בקוקוס טחון או בשבבי הקוקוס הגדולים יותר שצבעם זהוב?
השבמחקקוקוס טחון. השבבים הזהובים זה קוקוס קלוי, שלא יתאים כאן
מחקמעולה!תודה :)
מחקהמתכון נראה נפלא, אני מחפשת משהו שמתאים גם לפסח וזה בינגו !!
השבמחקהאם ניתן להקפיא את הכופתאות לפני הבישול? והאם כדאי להוסיף מעט אבקת אפיה לאווריריות?
תודה זיוה! אפשר להקפיא את הכופתאות בכיף. לגבי אבקת אפיה, לא ניסיתי, אבל נשמע אפשרי
מחקאפשר להשתמש בקמח רגיל כלשהו או אחד שלא מצריך קנייה בחנות טבע? (כמו קמח חיטה לבן רגיל...)
השבמחקבגדול אפשר, בקטן פחות מומלץ. עדיף לטחון עדשים כתומות במטחנת תבלינים לקמח, אם יש לך
מחקהיי דודו. זה יעבוד גם עם קמח עדשים קנוי?
השבמחקבמקום קמח החומוס? כן
מחקאיפה הקארי??? 😂יצא מעולה אבל אולי עם קארי תהיה פחות מרירות(שנובעת מהכורכום )
השבמחקשמח שאהבת :-) ולגבי הקאריביים, אדביק לך פה תשובה שכבר נתתי למישהי ששאלה פה מעל:למונח קארי יש כמה משמעויות שונות. בהקשר הנוכחי הכוונה היא למשמעות הרחבה יותר של המונח שמתייחסת פשוט לתבשיל מזרח אסייתי שמבוסס על תערובת תבלינים. אותו מונח גם משמש לתערובת התבלינים הספציפית והצהובה שאליה את.ה מתייחס.ת (וגם למשחות שונות בתכלית מהמטבח התאילנדי), אבל היא לא קשורה למתכון הזה
מחקההה
השבמחקעשיתי את המתכון עכשיו
השבמחקהרוטב יצא מהמם. הקציצות לעומת זאת יצאו דחוסות ובצקיות וכשניסיתי להפוך, התפרקו אולי הייתי צריכה לאפות אותן קודם? השתמשתי בקמח עדשים כתומות כי לא היה לי קמח חומוס
שמח לשמוע שעשית את המתכון! הכופתאות אמורות לצאת דחוסות-נימוחות. משהו במרקם שבין פירה לבצק עוגיות. הן לא אמורות להיות קפיציות כמו קציצות מטוגנות. לכן גם אין שום הנחיה להפוך אותן במתכון, ואין גם צורך בזה..
מחקקמח עדשים זה אחלה
היום הכנתי ויצא מושלם!!! תוספת של משהו חריף בצד משדרגת את זה ממש..
השבמחקזה הזכיר לי מנה שיש במסעדת פועה ביפו, חיפשתי המון זמן מתכון דומה
בקיצור תודה רבה ושבת שלום :)
איזה כיף!! תודה רבה :-)
מחקזה יוצא מתקתק בגלל הדלעת?
השבמחקלא ממש מתקתק. יש גם קמח חומוס ותבלינים שמשפיעים על הטעם הסופי
מחקהי האם קמח חומוס אפשר להחליף בקמח קורנפלור?
השבמחקלא. אם אין קמח חומוס, אפשר להשתמש בקמח עדשים או לטחון עדשים / חומוס במטחנת תבלינים לאבקה
מחקהאם ניתן להשתמש בקמח תירס ?
השבמחקלא ממליץ. להערכתי זה ייצא קשה מדי. לקמח החומוס יש תפקיד משמעותי בכופתאות, והייתי מחליף אותו רק בקמח עדשים או בקטניות יבשות טחונות במטחבנת תבלינים
השבמחקהיי, האם לדעתך אוכל להכין את הכופתאות מבטטה?
השבמחקכן
השבמחקכל כך שמחה שמצאתי את הבלוג שלך, המון מתכונים לנסות! הכנתי ויצא נהדר. הוספתי כוס קינואה חצי מבושלת לתערובת הקציצות לתוספת פיצפוציות ומירקם.
השבמחקגם אני שמח שמצאת את הבלוג שלי :-) תודה רבה!
השבמחקהי, תודה על המתכון - נשמע טעים! אפשר להכין היום ולהשאיר לאירוח מחר? או שעדיף שזה יוכן ממש בסמוך לארוחה?
השבמחקלגמרי אפשרי להכין הכל מראש.
מחקלחלופין אפשר גם להכין את רק הכופתאות מראש, לדחוף למקפיא, ולמחרת לבשל הכל
היי, המתכון נראה מעולה!
השבמחקיש שני סוגים של קמח חומוס - קלוי (שמשמש להכנה של גונדי) ולא קלוי (שמשמש להכנה של חביתות חומוס).
באיזה כדאי להשתמש לדעתך?
תודה :-) שניהם יעבדו בסדר, אבל אני מעדיף את הלא-קלוי, בגלל שהטעם שלו נייטרלי יותר
מחקהקציצות האלו מעולות ותמיד תענוג לקרוא את מה שאתה כותב. חוזרת למתכון אחרי שנתיים (!)
השבמחקאיזו תגובה משמחתתת! תודה ❤
מחקמעולה. אחד הטעימים שאכלתי. תודה!
השבמחקאיזה כיף לשמוע! תודה רבה רבה
מחקוגם, הסיפור המקדים שלך, פשוט מקסים ��
השבמחק3>
מחקדודו, כמה שמחה שניתקלתי במתכון שחיפשתי והגעתי לבלוג שלך.אתה כותב מקסים.יש לי עבודה לעבור על כל הכתיבה והמתכונים.
השבמחקהכנתי את התבשיל לפי המתכון המקורי ויצא טעים להפליא[הערה מהותית בעיני]-יצא מעט מדי רוטב. מתכוונת להכפיל את כמות הנוזל.
איזה כיף לשמוןע! תודה רבה רבה! ולגבי הרוטב - זה אכן לא מתכון ש"שוחה" ברוטב, כי קמח קטניות סופח נוזלים, אז אפשר בהחלט להגדיל את הכמות.
מחקיצא נפלא ! אפילו עם קמח עדשים כתומות ועם קרם קוקוס
השבמחקאיזה כיף! תודה שחזרת לעדכן!
מחק