יש משהו בזוגיות
שגורם לך
להקצין אלמנטים,
שבעבר הלא-כזה-רחוק
היו מתונים
באישיותך הגבולית.
אורי, למשל,
אוהב לישון עד מאוחר,
ואז לקום לאט,
ולהתיישב על הספה
ולקרוא קצת
ולנוח
ולבהות באינטרנט
ולשתות קפה
ולנוח,
ואז להתניע את היום.
ואילו אני,
לעומתו,
קצת יותר טיפוס של
יאללה-יאללה.
אין זמן.
לא שאני מתנגד
לשבת ולנוח ולשתות קפה.
אבל יום שישי היום!
החנויות נסגרות!
אז בזמן שהוא עוד מנמנם,
השעון שלי כבר מתקתק,
ואני מתחיל
לחשב חישובים.
הסידורים שלי יתחילו
רק בשתים עשרה וחצי,
מעיפה אותי מהמיטה
בתשע וחצי גג.
והמחשבה ש
ייקח לנו עוד שעתיים
רק להגיע ל
שלב הקפה-על-הספה
גורמת לי להחליט ש..
טוב,
אני צריך ירקות לבישולים של הערב,
ובטח שלא אקנה אותם
בסופר פה ליד
(איכס, מלפפונים רכים!),
אז ארוץ מהר לשוק -
רק עשר דקות הליכה מהבית!
אבל לפני
אשים כביסה במכונה
ככה אוכל לתלות אותה
כשאחזור.
ואם אני כבר בשוק
אולי אביא לאורי
לחוח וחילבה
מהמאפיה התימנית בכרם,
ועל הדרך
אולי גם אביא לאחותי
את הסחוג שרצתה
ממקום אחר לגמרי כמובן!
אבל אולי,
לפני הכל,
אכין מהר מהר עוגה לערב
שתיאפה בזמן ש
אני מצחצח שיניים
ושותה קפה,
כי חייבים קפה,
ורק אז אעשה
כביסה-שוק-לחוח-וואטאבר.
כולה עניין של שעתיים!
אין ספק ש
הזוגיות גם מקרבת אותך
לעבר כיוונים שלא בטוח ש
היית צועד בהם לבדך.
למשל,
להוריד חמאה,
לקצץ בסוכר,
ולהפחית טיגונים
(אבל לא בחגים!).
ביי ביי לבשר,
אבל לא לשכוח
שבכל מנה צמחונית
חייבים חלבונים!
אפילו שמצד שלישי,
תמיד צריך לחשוד
באדם שמצהיר כי
לסעודה האחרונה שלו
הוא יבקש
סלט חסה.
ס ל ט ח ס ה !
(שאין בו חלבונים כמעט בכלל!)
אותו אדם
שכשאני אומר לו
שבא לי משהו מתוק,
הוא משיב:
תאכל תפוח ירוק.
ת פ ו ח י ר ו ק !
משל הייתי אותה
אישה-יפה-בין-הפירות
מהשיר של רמי קליינשטיין,
שמוציאה עוד ממחטה.
חשוד מאד.
ואם כבר פתחנו את הנושא,
אני רוצה לצאת בקריאה נרגשת
אליך, רמי,
ולהבהיר שכשמישהי,
או מישהו,
מסתובבים בשוק
וממררים בבכי
בגלל איזו שואה פרטית,
הם לא רוצים תפוחים
ובטח שלא תמרים.
עדיף שפשוט תציע להם טישו
או שוקולד.
יותר אפקטיבי.
פייר, סלט החסה הזה ספציפית, שאמא של אורי עושה לכבודו במיוחד כמעט
בכל פעם שאנחנו באים אליה, הוא סלט ממש טעים. זו הגרסא שלה לסלט הסטנדרטי, שמדגישה
את שני הטעמים האהובים על הנסיך: שום וחמוץ.
רכיבים:
ראש חסה קטן (או כ-10 עלים גדולים)
4 בצלים ירוקים
צרור קטן של פטרוזיליה
חופן נדיב של חמוציות
חופן נדיב של אגוזי מלך
לרוטב:
1/2 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר חום3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ (אני השתמשתי בחומץ תפוחים)
מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה:
- קורעים את החסה לחתיכות גדולות ומניחים בקערה
- קוצצים את הבצל הירוק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה, יחד עם החמוציות
- מערבבים בצנצנת קטנה את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב (עד השלב הזה ניתן להכין כמה שעות מראש. משלב 4 ואילך – להכין בסמוך להגשה).
- קולים במחבת את אגוזי המלך במשך כמה דקות, ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב
סלט מעולה,ועם חסה סלנובה קטיפתי.
השבמחקאהבתי במיוחד את הרוטב תודה.
איזה כיף לשמוע! תודה רבה
מחק