מה הקטע עם עוגה כושית?
"ילדים מתים על עוגה כושית".
ובכן, גם אני הייתי ילד,
ותמיד שנאתי עוגה כושית.
לוקחים עוגה, שזה דבר טוב
לוקחים שוקולד, שזה דבר ממש טוב,
וביחד, השלם הוא סתם ספוג יבש ולא טעים.
ואפשר למצוא לזה שם שהוא לא גזעני?
אנשים לא חייבים לדעת מה שמים להם באוכל.
כלומר, תשאלו אותם אם הם אלרגים למשהו,
או טבעונים,
או סתם שומרי כשרות,
ואל תגישו להם מנה שתהרוג אותם
או תפגע באמונה שלהם.
אבל זה שאנשים החליטו שהם לא אוהבים סלק.
נו.
קודם שיטעמו.
המתכון הזה נולד כשרציתי להכין עוגת שוקולד עם סלק, והתעקשתי לא לבשל
את הסלק לפני האפיה. אבל בכל המתכונים שמצאתי היה סלק מבושל. אז לקחתי את המתכון לעוגת
הגזר של לחם ארז (קלאסיקה!), ושיניתי ושיניתי ושיניתי. ואז יצאה העוגה הזו. ואח"כ
הפכתי אותה לטבעונית.
היא מאד שוקולדית, ולחה ועסיסית. ואין לה בכלל טעם של סלק.
אלא אם כן תגידו למי שטועם אותה מראש שיש בה סלק, ואז הם יטענו שכן. אבל אין!
אלא אם כן תגידו למי שטועם אותה מראש שיש בה סלק, ואז הם יטענו שכן. אבל אין!
! אזהרת אתגר בסופר:
לטבעונים: זרעי צ'יה וזרעי פשתן (אני קניתי בשוק הכרמל. יש גם בחנויות
הטבע. ובלינק הזה אני מסביר למה זה פתרון מעולה).
רכיבים:
2 סלקים בינוניים (250 גר') או אחד גדול
1 כוס קמח לבן
חצי שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר חום
200 גר' שוקולד מריר
חופן חמוציות (לא חובה)
2 כפות זרעי צ'יה
2 כפות זרעי פשתן
שליש כוס שמן
קוקוס (כשהוא נוזלי. אם הוא מוצק, אז 3 כפות גדושות)
ללא
טבעונים:
3 ביצים (במקום זרעי הצ'יה והפשתן)
100 גר' חמאה (במקום שמן הקוקוס)
*** שימו לב: השימוש
בצ'יה במקום ביצים מחייב הרבה פחות שמן, ולכן בגרסא הלא-טבעונית יש כמות הרבה יותר
גדולה של חמאה לעומת שמן הקוקוס בגרסא הטבעונית ***
אופן הכנה בגרסא הטבעונית:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. ממסים את השוקולד עם שמן קוקוס (על
באן מארי או מיקרו או איך שבא לכם) עד שהתערובת
אחידה וחלקה
3. מוסיפים קמח, סוכר ואבקת אפיה ומערבבים
4. מגררים את הסלקים (חי, לא מבושל!) - כמה שיותר דק יותר טוב. אני עשיתי במעבד מזון, אבל אפשר גם בחורים הקטנים של הפומפיה
5. מוסיפים את הסלק והחמוציות לתערובת ומערבבים היטב
6. טוחנים שתי כפות צ'יה, מעבירים
לקערית נפרדת, שופכים 8 כפות מים חמים ומערבבים עד שהעיסה נהיית צמיגית, ואז
מעבירים אותה לקערה עם יתר הרכיבים.
7. טוחנים 2 כפות פשתן, שופכים לקערת העיסה
ומערבבים הכל היטב
8. שופכים לתבנית (אני עשיתי בתבנית
עגולה 24 אינץ'. אפשר גם לחלק את התערובת לתבניות מאפינס מסיליקון)
9. מנמיכים את התנור ל-160 מעלות ואופים
40 דקות.
אופן
הכנה בגרסא הלא-טבעונית:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2.
ממסים את השוקולד עם חמאה (על באן
מארי או מיקרו או איך שבא לכם) עד שהתערובת
אחידה וחלקה
3.
מקציפים 3 ביצים (אין צורך להפריד)
עם הסוכר
4.
מערבבים את השוקולד המומס עם הביצים
ומקפלים לתערובת אחת
5.
מוסיפים כוס קמח ואבקת אפיה ומערבבים
6.
מגררים את הסלקים (חי, לא מבושל!) - כמה שיותר דק יותר טוב. אני עשיתי במעבד מזון, אבל אפשר גם בחורים הקטנים של הפומפיה
7. מוסיפים את הסלק והחמוציות לתערובת ומערבבים היטב
8.
שופכים לתבנית (אני עשיתי בתבנית
עגולה 24 אינץ'. אפשר גם לחלק את התערובת לתבניות מאפינס מסיליקון)
9.
מנמיכים את התנור ל-160 מעלות ואופים
40 דקות.
נראה כל כך טעים ומיוחד! בלוג מצויין ולגמרי נשארתי לעקוב!
השבמחקכיף לשמוע :-) תודה רבה!
מחקאני חדשה בבלוג, וחייבת לציין שהוא נהדר :)
השבמחקהכנתי היום את העוגה - ונתקלתי בבעיה קטנטנה עת ניסיתי לפתוח את הקופסה עם הזרעי צ'יה - מסתבר שהיה שם גידול קטן :( אז במקום טחנתי 3 כפות זרעי פשתן עם 9 כפות מים והוספתי לעיסה - יצא מעולה! לא הנחתי שהשילוב של סלק ושוקולד יעבוד כל כך טוב.
הולכת להמשיך לנסות בסופ"ש עוד מתוכנים מהבלוג אחרי החוויה החיובית :)
איזה כיף לשמוע! לא על טראומת הצ'יה - זה נורא :-(
מחקתכל'ס גם פשתן לבד קושר יופי, הצ'יה פשוט עושה עבודה חזקה יותר.
אני ממש סקרן לשמוע מה תנסי מהבלוג ואיך יצא לך :-)
ותודה!
אני אתחיל מזה שאני לא חובבת סלק. בכלל.
השבמחקאבל אני כן חובבת ניסויים קולינרים. וברגע שראיתי את המתכון בבלוג ידעתי שאת העוגה הזו אני אנסה יום אחד להכין!
אז הכנתי אותה הערב ויצא נפלא! היא רכה, נימוחה והטעם שלה מיוחד מאוד..
כל תהליך ההכנה לווה בהתרגשות התפעמות מהצבע המגניב ומזה שהיא אשכרה עשויה רק ממרכיבים בריאים (עשיתי אותה בגרסא הטבעונית).
אז תודה! איזה כיף!
ובלי קשר, הבלוג שלך כייפי ביותר (:
אופל, מעכת לי הלב במובן הכי חיובי של הביטוי!
מחקאחת התגובות הכי משמחות שקיבלתי, אם לא ה..
תודה רבה :-)
שלום! המתכון נראה מצויין אבל יש לי שאלה. האם ניתן להחליף את החמאה בשמן רגיל או להשאר עם שמן הקוקוס?
השבמחקהיי רחל, להערכתי, זה יעבוד בסדר עם שמן רגיל, אבל לא ניסיתי את זה בעצמי.
מחקאם את הולכת על זה - אשמח שתחזרי לכאן לדווח :-)
ותודה!
האם הכרחי לטחון את הצ'יה? אין לי מטחנה, גם אין לי כרגע זרעי פשתן בבית. האם יעבוד עם זרעי צ'יה לא טחונים?
השבמחקאף פעם לא ניסיתי.. אני יודע שגם בלי לטחון את זרעי הצ'יה, הם הופכים נוזל לצמיגי, אבל לא יודע אם במידה מספקת כמו במצבם הטחון. להערכתי, בעוגה הספציפית הזו זה יכול לעבוד, אך כאמור - לא ניסיתי.
מחקאם ניסית, אשמח לשמוע איך הלך
יצא מעולה! העוגה נטרפה... הוספתי גם ציפוי שוקולד מלמעלה
השבמחקיששששש!!!! איזה כיף!
מחקמה זאת אומרת לטחון? גם ככה הזרעי צ׳יה שקונים הם גרגרים ממש קטנים...
השבמחקהכוונה היא לטחון לאבקה
מחקעשיתי את הגירסא הטבעונית ויצא משובח. תודה
השבמחקאיזה כיף! תודה שחזרת לעדכן, אסף 😊
מחקשאלה: האם מכתש ועלי מספיקים לטחינת הצ׳יה?
השבמחקועוד שאלה: יש לי פשתן שהוא כבר טחון, כמה כפות פשתן טחון זה 2 כפות פשתן לא טחון?
ואם אני רוצה ללכת רק על פשתן, כמה לשים? תודה!
אני בונה על להכין את העוגה בצאת החג היא נראית נהדר :)
אפשר לכתוש במכתש ועלי, רק שים לב שזה צריך להיות ממש אבקה.
מחקפשתן טחון מראש זה אחלה. ואפשר גם לעשות רק איתו. אני הייתי שם 2 כפות פשתן טחון מעורבבות במים ושתיים ישירות לעיסה.
אשמח לשמוע איך יצא :-)
תודה על המתכון. אבל למה קמח לבן ועוד יותר למה קמח עם גלוטן. יש איזו אופציה שנבדקה בגרסה משודרגת? ועוד קירצוץ. כפי הנראה העוגות שהאכילו אותך בילדותך היו לא מוצלחות.כי השמצת את עוגות השוקולד המטריפות .
השבמחקמנסיוני, המתכון עובד מעולה גם עם קמח כוסמין מלא. לא ניסיתי קמחים אחרים
מחקצריך גם את הצ'ה וגם את הפשתן או שאפשר להסתפק רק בצ'ה ?
השבמחקצ'יה לבד אפשרי. לטעמי, הפשתן מאזן את המרקם המעט קפיצי של הצ'יה, אבל זה לא קריטי
מחקתודה רבה.
מחקהמתכון יהיה בסדר גם עם קמח מלא או כוסמין ?
השבמחקאני אופה לרוב הכל עם קמח כוסמין מלא, וזה מעולה.
מחקקמח חיטה מלא הוא כבד יותר, ועדיף לעשות אותו חצי חצי עם קמח לבן
מרגישה שמעלה את המתכון מן האוב ומקווה שעדיין פעיל כאן :)
השבמחקיש לי סלקים מבושלים - זה ביג נו נו להשתמש בהם או שאפשר?
אני פשוט חייבת להכין את העוגה הזו!!
תודה
פעיל לנצח 😊 נראה לי שיעבוד עם מבושל, אבל עדיף טרי
מחקיש מצב שאתה מייצר לנו איזה עוגת טורט תפוזים קלאסית ו או עוגת דבש שיהיו טעימות וטבעוניות גם יחד?...
השבמחקלמה להרוס עוגה בריאה עם קמח לבן????האם אפשר במקום קורנפלואור או קמח אורז קמח שקדים או קמח כוסמין????
השבמחקאין בעיה להחליף בכמות שווה של קמח כוסמין מלא
מחקהי,
השבמחקהעוגה יצאה רכה וטעימה ביותר, בהחלט תכנס למחברת המתכונים שלי.
רק שאלה קטנה, הסלק אמור להיות מורגש בעוגה? כי אצלי בעוגה יצא מורגש. אולי אם אטחן במקום לגרד הוא יהיה פחות דומיננטי?
היי מור, שמח מאד לשמוע שאהבת! הלגבי השאלה שלך - את מתכוונת שהיה מורגש בטעם או במרקם? בטעם הוא לא אמור להיות מורגש בגלל. בין אם גירדת בפומפיה או במעבד מזון - חשוב לשים לב שאת מגרדת באופציה הדקה ייותר, ולא העבה. לא הייתי ממליץ לטחון אותו כי זה ישבור את הטקטסורה של העוגה, שבנויה על ה"שלד" של הסלק המגורר
מחקהטעם של הסלק יצא מאוד מורגש. כנראה שהשתמשתי ביותר מדי סלק...
השבמחקאפשר להשתמש בעוד זרעי צ'יה במקום פשתן?
השבמחקאין בעיה
מחקהי . המתכון נראה ממש טוב . אני נמנעת מקמח חיטה. האם ניתן להחליף בקמח שקדים נניח? אם כן כמה לשים . תודה רבה !
השבמחקנשמע טוב, מענין שאף אחד לא בקש להחליף את הסוכר והשוקולד למשהו בריא יותר דבש וקקאו אולי? אשמח לכמויות, תודה רבה!
השבמחק