יש מוסכמות בחברה
שיש קשר שתיקה לגביהן.
כולם משתפים איתם פעולה,
ואין אף ילד קטן אחד שיצעק
"המלך הוא עירום!"
או "למיץ בטעם ענבים אין טעם של ענבים!"
ואיזה טעם יש לביסלי פיצה?
משמש מיובש למשל
הוא הרי כתום!
ויש לו טעם חמצמץ!
אז כשאתה אוכל אותו,
זה נראה די הגיוני
שזה הטעם של משמש מיובש.
או בכינוי החיבה מאמ"י.
וגם אם אף פעם לא התרגשת מירקות אורגניים.
אפילו כשקיבלת את ארגז המשלוחים ההוא
[אמנם היה נחמד להתוודע לקייל,
אבל לרוב הירקות האורגניים
היה טעם של ירקות רגילים].
המאמ"י שונה.
מאמ"י הוא לא פחות מ
נקודת האל-חזור של המשמשים המיובשים.
פשוט כי יש לו
טעם של משמש.
הא לכם טיפ בשקל: בכל מיני מתכונים שכוללים עגבניות מיובשות, נסו להחליף
אותן במשמש אורגני מיובש. במקום טעם אוממי מודגש (ונחמד לסוגו) תקבלו מתיקות עדינה
ועמומה. קצת כמו בצל מקורמל.
איף, אי אפשר לדבר על טעמים מבלי להישמע פלצן. בטח שלא עם המילה
"מקורמל". נו, פשוט תנסו.
רכיבים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 כוס שעועית מש (אין חובה להשרות אותה קודם - זה מה שכיף בה!)
4 גבעולי סלרי
1 פלפל אדום גדול
12 יח' משמש אורגני מיובש
2 לימונים
2 כפות חרדל גרגירים
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר.
3. מערבבים את קוביות תפו"א בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים על
תבנית אפייה ואופים במשך חצי שעה.
4. בזמן שהתנור אופה – מבשלים את השעועית במים רותחים (בלי מלח!) עד שהיא
רכה.
5. קוצצים את הסלרי, הפלפל והמשמש המיובש
6. מכינים בצד את הרוטב – סוחטים את הלימונים ומערבבים עם החרדל.
7. אחרי שכל הירקות מוכנים מערבבים אותם יחד בקערה גדולה עם הרוטב.
הי, תתחדש על הבלוג!
השבמחקשאלה, השעועית, לא צריך להשרות מראש?
תודה, ערן!
מחקשעועית מש היא הקטניה החביבה עליי לשימוש ביומיום בדיוק מהסיבה הזו - היא לא צריכה השריה והבישול שלה יחסית קצר.
הוספתי עכשיו עדכון לפוסט כדי לחדד את הנקודה.
תודה (2) :-)