יום שני, 17 במרץ 2014

קינואה קב"ב (תבשיל קינואה עם קולורבי, ברוקולי ובטטה)




להורים שלי היה לול תרנגולות,
כך שזה היה אך טבעי,
שבפורים, אחד מהילדים
יתחפש לאפרוח.

אחותי היתה הראשונה
ללבוש את כובע הכרבולת,
שאמא תפרה,
עם בגד הגוף הצהוב.
ואח"כ אחות נוספת התחפשה,
ואז הגיע תורי
(אנחנו הרבה אחים).




אבל אני לא רציתי
כי נראיתי כמו בת.

שזה טיפה מצחיק
כי שיחקתי בברביות
והחלפתי מכתביות.

אבל בגיל ארבע,
בגד גוף צהוב היה גדול עליי.
כי מה יגידו הילדים האחרים.

פורים תמיד נראה לי כמו חג לילדים המגניבים.
אלה שיכולים ללבוש מה שבא להם,
בזמן שאנחנו, הלא מגניבים,
נדאג בעיקר מה יגידו הילדים האחרים.

ואף שבעשרים שבשלושים שנה שחלפו מאז,
למדתי דבר או שניים
על לשחרר ולצפצף,
איכשהו כשפורים מגיע,
אני חושב על הילדים האחרים
ושוב לא בא לי להתחפש.








התבשיל הזה די פשוט להכנה (ואינו קבאב בשום צורה). האפייה בשמן זית ושום עושה חסד רב עם הברוקולי והקולורבי, ויחדיו (עם בטטה ומנגולד!) הם מרימים את הקינואה לתבשיל מנצח. 

הילדים המגניבים בטח לא אהבו קולורבי. או ברוקולי. או קינואה. 
מצד שני, הם גם היו קצת סתומים, אז נו...

אחרי-חג שמח!


רכיבים (4 מנות):
2 כוסות קינואה אדומה (אפשר גם רגילה, אבל היא פחות לטעמי)
1 בטטה גדולה
2 קולורבי בינוניים
1 ראש ברוקולי
5 עלי מנגולד גדולים
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 כף גרגירי כוסברה טחונים (אפשר להחליף בכמון או לוותר בכלל)
1 כף סומאק
שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:
1.      מחממים תנור ל-200 מעלות
2.      מבשלים את הקינואה כמו פסטה – המון מים רותחים על אש גבוהה. כעשרים דקות / חצי שעה עד שהיא מבושלת (יוצא מעין שרוך לבן מכל גרגיר). בסוף הבישול מסננים היטב.
3.      בזמן שהקינואה מתבשלת - קולפים את הבטטה והקולורבי וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר
4.      מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים קטנים
5.      מניחים את הירקות בקערה. כותשים לתוכה 3 שיני שום, בוזקים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
6.      מעבירים את הירקות לתבנית אפייה, ואופים אותם למשך חצי שעה.
7.      בזמן שהירקות נאפים (בדקתם את הקינואה? הורדתם מהאש?) – מפרידים בין העלים לגבעולים של המנגולד (לא זורקים אותם!)
8.      קוצצים את גבעולי המנגולד ואת הבצל ומטגנים בשמן זית בסיר עד להזהבה
9.      קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר. מטגנים כ-2-3 דקות.
10.  מוסיפים לסיר את הקינואה המבושלת, את הירקות האפויים ואת התבלינים ומערבבים היטב




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה