יום חמישי, 12 בפברואר 2015

עוגיות שוקולד-צ'יפס-תפוחים-ירוקים




לאבא שלי יש סולם
מגיע כמעט עד שמיים
אבל אבא שלי בן 75
ולא הכי בריא בעולם.
הוא לא צריך לטפס על סולמות.

לא שזה ימנע ממנו
לעשות את זה דווקא.
זה אפילו נורא מתאים לו.
כי אבא שלי
הוא שילוב מיוחד של
גבר מזרחי-עם-כבוד
ובוגר סטודיו למשחק של הבימה
(היה כזה פעם,
בשנות ה-60 בתל אביב.
היום פועל על חורבותיו
סטודיו C).

מה שאני מנסה לומר זה 
שבכל מקום שיש קהל,
תצפו ממנו
לספק מנת דרמה.

אבל ככל שנוקפות השנים,
הולכת ופוחתת היכולת שלי
לפטור את החששות ולהגיד -
שטויות,
הכל-בסוף-יהיה-בסדר.
(חמסה חמסה)

אז בשבוע שעבר
הוא היה בבית חולים,
והידיעה על האשפוז
תפסה אותי באמצע של
לא-זוכר-מה,
ובעיקר לפתה אותי
בגרון.

אבל אבא שלי
כמו אבא שלי
לא ייתן לי להתבוסס
בלחץ ובפחד ובעצב.

לא.
הוא היה חייב גם לעצבן אותי.

כי עם כל הכבוד לזה ש
באתי מוכן ל
מלודרמה אמריקאית,
הוא גבר מזרחי-עם- כבוד.
הוא עושה מה שבא לו.

ותכלס גם זה לא היה
צריך להפתיע אותי.

בכל זאת, 
זה האיש 
שהיה מכין לנו 
רסק תפוחים טרי
מבלי להסיר את הגרעינים
או את הגבעולים.

ללמדך
ששום דבר לא
מגיע חלק בחיים.

אתה מנשק את הלחי
ונדקר מזיפים.

רק שיהיה בריא.
(חמסה חמסה)


אז השבוע שעבר היה לא פשוט. ואם בד"כ אני מתמודד עם תקופות איכס עם תגבור של ניקוטין ופחמימות ריקות – הפעם זה היה בעייתי. ראשית כי הפסקתי לעשן לפני שלושה חודשים. ושנית כי דווקא השבוע אורי החליט להתנזר ממתוקים. אז חיכיתי יפה במשך כמה ימים עם הרבה נשימות עמוקות. ואז נשברתי והכנתי עוגיות.

יש מליון מתכונים דומים למתכון הזה שאלתרתי כאן. השוס בו הוא שלעוגיות שוקולד-צ'יפס-קוואקר מוסיפים שקדים ותפוחים טריים (בלי גרעינים וגבעולים!). ככה יש משחק מרקמים וטעמים בין קראנצ'י, פריך ורך ובין חמצמץ, מריר ומתוק.

מוצלח במיוחד גם לנשנש את זה עוד בשלב הבצק הנא (ואין חשש לסלמונלה!) – כי השילוב של תפוח טרי עם שוקולד מריר הוא מנצח (ונרקח הודות להזמנה מפורשת של אורי).

רכיבים:
1 כוס קמח כוסמין/לבן
1 כוס קוואקר
1/3 כוס סוכר דמררה/חום/לבן
1/2 כוס שמן קוקוס
100 גר' שוקולד מריר
2 תפוחי עץ סמית' (ירוק) קטנים
חצי כוס שקדים
1/3 כוס רסק תפוחים (אני השתמשתי בקופסא קטנה של רסק מוכן – 113 גר')*
1/2 שקית אבקת אפייה
קורט מלח

אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מערבבים בקערה את כל היבשים: קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה וקוואקר.
  3. קוצצים את השוקולד לחתיכות (אם יש שוקולד צ'יפס, חסכתם לעצמכם את השלב הזה). מוסיפים לקערה
  4. קוצצים את השקדים ומוסיפים לקערה
  5. קוצצים את תפוחי העץ (אין צורף לקלף קודם!) לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
  6. יוצרים במרכז הקערה גומחה, ומוסיפים את שמן הקוקוס (מומס!) ורסק התפוחים. מערבבים היטב 
  7. יוצרים עוגיות בידיים (נוטלים חופן, מכווצ'צ'ים אותו קצת ביד, ומשטחים לדסקית). מניחים על נייר אפייה
  8. אופים 15 דקות

*במקום רסק מוכן אפשר לבשל תפוח טרי (מקולף וחתוך) בסיר עם מים רותחים או ללא מים במיקרו


7 תגובות:

  1. פשוט מקסימה הכתיבה שלך.
    רפואה שלמה לאבא!

    השבמחק
  2. כתבת נפלא, הצילומים נהדרים והעוגיות נראות מזמינות מאד. חסר לי רק התפוחים שאקנה היום ויש.!! גם לי יהיו כאלו היום
    אפרת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אפרת! סקרן לשמוע איך יצא :-)

      מחק
  3. הי דודו, אני חדשה בבלוג שלך :-)
    מה זה שמן קוקוס והאם אפשר להחליף אותו בשמן צמחי אחר (או חמאה)?

    תודה!
    ענבר

    השבמחק
    תשובות
    1. ברוכה הבאה :-) שמן קוקוס מתנהג כמו חמאה - כלומר נוזלי כשחם, ומוצק בטמפרטורת החדר ומטה - ולכן הוא משמש כתחליף טבעוני מוצלח לחמאה. אם את לא טבעונית - אפשר להמיר לחמאה (לרוב צריך להגדיל קצת כמויות, כי שמן קוקוס שומני יותר מחמאה).
      המרה לשמנים אחרים תלויה בסוג המתכון, כי חלקם מתבססים על התכונות של שמן קוקוס וחמאה, שאינן קיימות בשמנים כמו קנולה או חמניות למשל.
      ספציפית בעוגיות האלה - נראה לי שגם שמן רגיל יעבוד.

      מחק
    2. תודה על התשובה המפורטת!
      אנסה עם שמן קנולה ואעדכן :-)

      מחק